Stævnerytter – SE HER

Du har nu meldt til stævne i Sakskøbing Rideklub, og denne vejledning er ment som en hjælp til dig hvis du er ny stævne-rytter eller hvis du aldrig har været her før. Vi håber vores materiale gør det lettere for dig, men husk på, at du allerede kan forberede dig hjemmefra ved at læst Dansk Ride Forbunds reglement  ;0)(www.rideforbund.dk) Her står vigtige ting som fx hvilke bid der er tilladt i hvilke discipliner, hvor lang må pisken være og må den komme med på konkurrencebanen,  hvordan både du og hesten skal være ”påklædt” under konkurrence og om du skal bruge sikkerhedsvest eller ej.  Der er ret mange dele af reglementet, men det vigtigste for dig er at læse de Alm. bestemmelser samt det reglement der hører til ”din” disciplin.

Adressen: Sakskøbing Rideklub har adresse på Kjeldmosegaard, Reersø 19, 4990 Sakskøbing.
Du finder os ca. 500 m oppe ad vejen, hvor det første du støder på er vores parkeringsplads.

Det er let at komme til klubben, da vi ligger ca. 5 min kørsel fra motorvejen, så uanset om du kommer nordfra eller sydfra er vejen let fremkommelige.

Ved ankomst: Når du har parkeret din trailer og/eller bil på parkeringspladsen er tiden inde til at komme i sekretariatet. Inden du læsser hesten/ponyen af trailerne skal du i sekretariatet (se neden for).

Sekretariatet er der hvor du skal vise vaccinationskort og kvittering på medlemskab af din respektive klub. Det er også i sekretariatet, at du skal betale eventuelle restancer, og hvor du kan finde oplysninger omkring startstider. Sekretariatet vil som minimum være åbent en time før første klasse starter!

I sekretariatet vil vi være behjælpelige med eventuelle spørgsmål – vi kan anses for at være din livline i næsten alle spørgsmål ;0)

Sekretariatet finder du ved stævner udendørs i sekretariatsvognen, som er placeret central på græsplænen ved flagstængerne med god udsigt over konkurrencebanerne.
Om vinteren vil sekretariatet være i Cafetutten, hvor servicen vil være den samme, blot placeret et andet sted;0)

Inden konkurrencen: Husk at orientere dig om hvilken bane du skal ride på ved udendørsstævner. Det vil stå på startslisterne. Bane 1 er den bane der er forrest med direkte udkig fra Cafetutten, Bane 2 er den bane som ligger i forlængelse af bane 1, men fortvivl ikke – der vil også være numre ved banerne. Opvarmning vil foregå i ridehus eller på dressurbanen med det høje hegn som ligger ved siden af ridehuset.

Ved indendørsstævner vil opvarmningen enten foregå på banerne udenfor eller mellem klasserne i ridehuset, da vi desværre ikke har 2 ridehuse! Dette vil du kunne se ud af programmet som ligger på her på vores hjemmeside, eller på live.rideforbund.dk

Hold dig samtidig orienteret omkring din startstid og tjek hvem du skal ride bagefter. Især ved udendørsstævner kan du ikke forvente at du vil blive kaldt ind på banen, så derfor er det dit ansvar at komme på banen til tiden. Har dommeren fløjtet/dyttet har du 45 sek. til at starte programmet eller passere start på springbanen!

Efter konkurrencen: Der vil nu være præmieoverrækkelser og husk at hvis du er så heldig at være placeret at møde op til præmieoverrækkelsen reglementeret påklædt, dvs. med jakke, handsker og hjelm på! Ved udendørsstævner vil præmieoverrækkelserne være ved flagstængerne, mens det ved indendørsstævner foregår i ridehuset. I dressur foregår præmieoverrækkelsen til fods, mens det i springning foregår til hest. Det er også efter konkurrencernes afslutning, at man kan få udleveret kritikker fra dressurdommerne.

Under stævnet er det vigtigt at tænke på at andre stadig konkurrerer! Dvs. tag dig selv i at larme mere end højst nødvendigt, lad være med at trække hesten/ponyen rundt langs banerne eller ”op” i sekretariatet. Husk at ryd op efter dig – dvs. smid skrald i skraldespandene og fjern mokker på opvarmningsbanerne og på parkeringspladsen.

Hunde er velkomne på Kjeldmosegaard 😉 dog skal de være i snor hele tiden og eventuelle efterladenskaber skal samles op og smides ud!

Toilet findes i Cafetutten. Det er et dejligt varmt sted som under stævnet vil blive tilset jævnligt for at se om der mangler sæbe, håndklæder eller oprydning. Husk at der under stævner godt kan være pres på toilettet, derfor er toilettet ikke det sted hvor du skal tjekke sms eller læse kritikker ;0)
Der er ikke bademuligheder på toilettet, men der er puslebord til de mindste af vores gæster!

Vores Cafetut er røgfri og vil naturligvis være åbent ved stævner. Her serveres dejlig sund og hjemmelavet mad. Der kan naturligvis også købes drikkevarer og lidt til den søde tand. Vi tager ikke imod dankort! Starter stævnet tidligt vil det være muligt at købe morgenmaden her på stedet også!

Cafetutten er indrettet med masser af borde og stole, en sofagruppe med tv og et legehjørne til børn. Der er fra Tutten godt udsyn over konkurrencebaner og ridehus.

Udebokse: Kan under stævner ikke bare benyttes. Det skal aftales med sekretariatet såfremt man ønsker at leje boks. Det er sjældent at vi kan tilbyde opstaldning ved stævner.

Der vil til hvert stævne være en særlig velkomst skrivelse som forklarer det enkelte stævne – denne vejledning er mere overordnet og tænkt som en ”hvad gør jeg nu”! Vi håber det har givet dig nogle værktøjer som du følte du havde brug for.

Mangler du information så tøv endelig ikke med at ringe til det nummer der er oplyst i proprositionerne at man kan ringe til for at få yderligere oplysninger om stævnet om. Det er skrevet på netop for din skyld ;0)

Vi glæder os til at byde dig, dine evt. hjælpere og familie velkommen til stævne i Sakskøbing Rideklub ;0)