CSR

CSR – betyder Corporate Social Responsibility

SAR har siden 2013 valgt at sætte fokus på klubbens CSR-indsats. For os handler det først og fremmest om respekt og ansvar. Det første er noget man giver – det andet er noget man tager!
SAR vil gerne være med til at tage et samfundsmæssigt ansvar og har derfor både erhvervs-praktikanter fra Folkeskolen og/eller voksne som har brug for at komme i arbejdsprøvning eller arbejdsafklaring.

I 2013 valgte vi at tage skridtet videre og vil fremover forsøge at lave en årlig indsamling til gavn for andre, og håber at det kan inspirere andre klubber til at sætte fokus på CSR.
Indsamlingen i 2013 blev lavet som et støtte-stævne til fordel for Kræftens Bekæmpelse, mere specifikt forskning i brystkræft. Der er mange kvindelige ryttere i vores distrikt og det er en frygtelig sygdom, og med den flotte støtte vi fik fra både rytterne, gæsterne og sponsorerne kunne vi efterfølgende sende flere tusinde kroner videre til gavn for forskning i brystkræft.

I 2014 valgte vi endnu engang et støttestævne – denne gang støttede vi Hospitalsklovnen Karla på Nykøbing Falster sygehus via De Danske Hospitalsklovne. Vi ved det ikke er særlig sjovt at være indlagt på hospitalet og vi ved også at det er endnu sværere at være et indlagt barn, så derfor var det et oplagt projekt at støtte. Igen i år kunne vi mærke at folk har lyst til at hjælpe og ryttere, gæster og sponsorer støttede villigt op og vi kunne sende flere tusinde kroner videre til Karla så hun kan gøre hospitalsophold lidt mere rart.

Støttestævne blev det også til i 2015. Det er en dejlig måde at forene indsamling og stævne på, og i år valgte vi at samle ind til Julemærkefonden.
Der er 4 julemærkehjem i Danmark og der er masser af børn som ansøger om at komme på et ophold. Vi håber at de lidt mere end 10.000,- vi fik indsamlet kan være med til at gøre blot en lille forskel for hjemmene og de børn som får glæde af et sådan ophold.
I år havde vi ekstraordinært mange starter, og det virker til at distriktets ryttere glæder sig netop til dette stævne, hvor de er med til at gøre en forskel. Vi havde også mange sponsorers opbakning og kunne uddele helt fantastiske gaver denne meget varme sommerdag i juli.

Også i 2016 blev det til et støttestævne, og denne gang samlede vi knapt 10.000 kr ind til Børnehjertefonden. Børnehjertefonden er en del af Hjertefonden og forsker i hjertesygdomme hos børn. Dette synes vi jo er fantastisk og forskerne gør en stor forskel for de berørte børn og deres forældre.

Stævnet var igen en helt særlig dag, og trods lidt kedeligt vejr, så blev det en festdag, hvor stævnepladsen var pyntet med hjerter og røde blomster. Igen dette år var vi velsignet med en masse spændende sponsorer som hver især gav nogle vildt lækre gaver.

I 2017 støtte klubben Lungeforeningen, i 2018 Børnetelefonen og i 2019 Natteravnene. Det blev desværre ikke til et støttestævne i 2020 grundet Corona, men stævneudvalget har en klar forventning om at genoptage støttestævnerne igen fra 2021