Rangliste

Rangliste og regler herfor

Sakskøbing Rideklub ved at vore konkurrenceryttere er en uundværlig del af klubbens PR og at I gør et stort stykke arbejde for at præsentere klubben på bedste vis.

Dette synes bestyrelsen skal synliggøres og det blev derfor for mange års siden efterhånden besluttet at vi skulle have nogle ranglister i klubben. Disse skulle udformes så alle, uanset alder eller niveau, ville få en fair chance for at vinde årets rangliste, og dermed også vandrepokalen og æren (se i øvrigt pokaler og de tidligere års vindere andet sted her på hjemmesiden)

Ranglisterne er opdelt i hest/pony samt spring/dressur. Rider du en af de øvrige dicipliner under Dansk Rideforbund såsom Trec, Military, Langdistance eller voltigering blev der i 2015 lavet en særlig rangliste til disse dicipliner idet de af vores ryttere der udøver disse ting ofte har haft svært ved at blande sig på de øvrige ranglister.

Reglerne er ret simple ;0) Placeringer tæller efter nedenstående pointsystem, og det har ingen betydning om det er D, C, B, A eller ligefrem internationale stævner du starter. Det der er vigtigt, er at det er stævner arrangeret af klubber under Dansk Rideforbund eller det internationale forbund og at du til det pågældende stævne har startet for SAR.

Pointsystem fungerer som følgende:

1 plads 12 point
2 plads 10 point
3 plads 8 point
4 plads 6 point
øvrige placeringer giver 4 point

Ved springning metode B0 (hvor man får en roset hvis man er fejlfri) modtager man 3 point. Ved indberetning af military-resultater er det kun det samlede resultat der tæller og ikke delresultater som fx1. Plads efter dressuren.

For at en placering tæller til ranglisten skal du have fået en roset med hjem og huske at indberette dine resultater her på hjemmesiden senest to måneder efter stævnets afslutning. Kommer resultaterne senere tæller de ikke med på ranglisten! Indberetningsskema finder du her på hjemmesiden.

Der er flere af klubbens medlemmer som har mere end én hest/pony som de starter på. Du må gerne indberette resultater til ranglisten på alle de heste/ponyer du rider, men når placeringerne på ranglisten skal findes inden generalforsamlingen, vil det kun være den bedst placerede hest/pony der tæller med. Dvs. at en rytter kan ikke blive nr. 1, 2 og 3 på ranglisten fordi rytteren har 3 gode dyr, men kun nr. 1, hvorfor 2. og 3. pladsen vil blive givet til de øvrige bedst placerede ekvipager på listen.

Ranglisterne løber et kalenderår ad gangen, og når generalforsamlingen afholdes, som regel i februar måned året efter, vil vinderne få uddelt vandrepokalen med deres navn graveret i. Samtidig vil der være gaver til de 3 bedst placerede ekvipager på hver rangliste, så der er helt klart noget at ”kæmpe” for ved indlevering af stævneresultaterne. Vandrepokalerne vil blive ”indsamlet” først i januar året efter det er afsluttet og som minde vil man modtage en erindring-roset på generalforsamlingen.

Så nu er det bare at ønske jer alle sammen held og lykke på stævnepladserne ;0)