Sikkerhed og børn

Børnepolitik.

På Kjeldmosegaard skal der være plads til alle, mødre og fædre med små og store børn er velkomne. 

Klubbens sikkerhedsregler er til for at beskytte alle, også børnene. Denne børnepolitik er et supplement til sikkerhedsreglerne og er udarbejdet så du som forældre kan gøre dig overvejelser om, hvad du kan gøre for at give tryghed og sikkerhed ikke kun for dine børn, men også for dig selv, andre ryttere og alle hestene, når børnene er med på ridecentret og du samtidig skal passe/ride din hest. Sikkerhedsregler og politikken er også rettet mod besøgende med børn.

Børn giver en særlig risici, fordi de ikke kan se sammenhænge i f.eks. ”der kommer en hest, så nu skal jeg flytte mig”. Derfor kan de ikke forudsige farlige situationer som kan opstå. De er heller ikke opmærksomme på at nogle heste har mere tænding end andre, eller at farlige situationer kan opstå ud af ”ingenting” som, selv de voksne erfarne ryttere, ikke altid kan forudsige. Vi tænker at du som forældre skal være særlig opmærksom på, at det giver et ekstra ansvar at have dine børn med på ridecentret.

Nogle af sikkerhedsreglerne kan gøre det vanskeligt for dig at passe hest og børn samtidig. Det er vigtigt du overvejer hvornår dine børn er gamle nok, og har viden nok, til at færdes alene på området.

Ved små børn, som skal være under konstant opsyn, kan det være en idé at skille samvær med hest og børn helt ad, så du har en med som børnepasser, da det kan have store sikkerhedsmæssige konsekvenser f.eks. at trække med din hest samtidig med at du har barnevognen eller et barn i den anden hånd.

Det er klubbens holdning, at det skal være muligt at arrangere en form for pasningsordning. Såfremt der er behov, kan flere gå sammen og engagere en som vil passe børn nogle timer ugentligt, hvor mødre/fædre rider således at der kan være en fælles pasningsordning i cafetutten imens.

Klubbens sikkerhedsudvalg har formuleret nogle ting du kan overveje som måske vil give dig og dit barn en ekstra sikkerhed når du har børn med mens du er i stalden eller ude og ride.

  • Hvordan skaber jeg sikkerhed for mit barn? – jo mindre barnet er, jo større sikkerhedsforanstaltninger bør du tage.
  • Vil det give ekstra sikkerhed hvis mit barn bærer ridehjelm i stalden eller ved omgang med heste?
  • Hvor er det sikkert at stille barnevognen med mit sovende barn, så der ikke sker noget hvis der opstår uventede situationer?
  • Hvor kan mit barn lege sikkert og hvem passer på det?
  • Kan jeg med fordel bruge babyalarm?
  • Hvordan kan jeg sikre andre ryttere og deres heste imod farlige situationer?

Samtidig med at du passer på de børn du har med, henstiller bestyrelsen til at klubbens øvrige medlemmer, vil udvise lidt ekstra hensyn og være agtpågivende.

Hent forslaget som PDF fil her

 

Download Adobe Reader
Download Adobe Reader til at læse pdf dokumenter med

 

Bestyrelsen